Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace

Vážení zákazníci,

nabízíme dopravu s PPL, Zásilkovnou či mamacoffee kurýrem zdarma u objednávek nad 1500 Kč vč. DPH. Osobní vyzvednutí v kavárnách mamacoffee je vždy zdarma.

Poslední objednávky posíláme 17.12. do 12 hodin via PPL/Zásilkovnu a do 21.12. 12 hodin přijímáme poslední objednávky k vyzvednutí v kavárnách.

...

Nikaragua Women´s Project Aranjuez 2021

sladké kakao, anýz, mandle, citrusová živost na pozadí
107,- Kč 93,04 Kč)

Káva ze společného projektu s kávovými farmářkami v Nikaragui. Kávu si pro její vyrovnanou chuť sladkého kakaa, anýzu a mandlí a také pro její lahodné krémové tělo nejlépe vychutnáte v espressu, nebo moka konvičce. Káva je středně tmavě pražená, aby vynikla vyváženost její chuti a plnější tělo.

Doporučená příprava:

Potenciál této kávy se nejlépe rozvine, pokud si ji připravíte jako espresso či v moka konvičce. Dalším způsobům přípravy a vašemu zkoušení se však meze nekladou.

Proč máme tuto kávu?

Aranjues Woman Project je přímá spolupráce s kávovými farmářkami v Nikaragui v oblasti Aranjues v horách nad městem Matagalpa v Nikaragui. Letos znovu pracujeme s Margaritou z farmy Las Hermanas, Dorou z farmy El Roble a Marií Delfinou z farmy El Encanto. Nejen že od nich férově vykupujeme kávu, ale zajišťujeme i technické poradenství a další vzdělávání (například profesionální degustaci jejich káv) a zlepšování životních podmínek farmářek i jejich rodin.

O celém projektu, jeho cílech a fázích si můžete přečíst v našem článku

Detailní informace

  • Země původu: Nikaragua
  • Region: Aranjuez
  • Producent: Maria Delfina Gómez, Dora Torrez , Margarita Gomez, Francis Rivera
  • Farmy: El Encanto (Maria Delfina), El Roble (Dora Torrez) , Las Hermanas (Margarita Gomez), Mira Lago (Francis Rivera)
  • Nadmořská výška: 1 200 m n.m. – 1 300 m n.m.
  • Druh: 100 % arabika
  • Odrůda: caturra, žlutý a červený catuai, catimor
  • Sběr: ruční
  • Zpracování: promyté
  • Stupeň pražení: střední
  • Chuťový profil: sladké kakao, anýz, mandle
  • Aroma: sladké kakao, med
  • Tělo: krémové
  • Kyselost: nízká
  • Direct trade
  • SCA skóre: 81 bodů