Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace

Z důvodu přeplnění kapacity přepravních služeb a možného prodloužení dodací lhůty doporučujeme osobní vyzvednutí vašich objednávek v kavárnách, případně rozvoz mamacoffee kurýrem po Praze.

Rozvoz mamacoffee kurýrem nabízíme na území hl. m. Prahy při nákupu nad 500 Kč vč. DPH. Objednávky přijaté do 12:00 budou doručeny ten samý den (od pondělí do pátku), objednávky přijaté po 12:00 budou doručeny následující pracovní den. Nabízíme dopravu zdarma pro objednávky nad 1500 Kč vč. DPH.

Osobní vyzvednutí v kavárnách je možné nejpozději následující pracovní den odpoledne (obvykle dříve) a je vždy zdarma.

...

Espresso směs Dejavu

žlutý meloun a třtinový cukr, mléčná čokoláda
101,- Kč 87,83 Kč)

Doporučená příprava

Směs 100% arabik Dejavu je pečlivě sestavená pro ideální espresso. Hodí se také na přípravu v moka
konvičce a v džezvě.

Proč máme tuto kávu?

Espresso směs Dejavu obsahuje 100% arabiky z Brazílie a Nikaraguii, které pražíme odděleně a mícháme v daném poměru až po upražení.

100% arabika Brazil Bananal pochází z rodinné farmy našeho oblíbeného brazilského farmáře a přítele Paula Toleda Campos. Jedná se již o třetí kávu, kterou jsme přímo u Paula na jeho farmě vybrali. Na zpracování a sběru této kávy jsme se navíc v loňském roce osobně podíleli. Fazenda Bananal je první farmou, kterou Paulův dědeček vlastnil a kde Paulo vyrostl. Přes 5 hektarů farmy zabírá prales, který podporuje druhovou pestrost okolí. Káva nás nadchla svým plným tělem se sladkými tóny žlutého melounu.

Druhá káva v naší směsi, Nikaragua Carmela Lopéz, pochází z malé rodinné farmy o rozloze pouhého jednoho hektaru, kterou provozuje dnes již 80 letá Carmela se svým synem Rodrigem. Na farmě, ležící 1400 metrů na mořem, můžete krom kávy nalézt i květiny a dřeviny. To vše ve stínů citrusovníků a banánovníků. Carmela si totiž myslí, že je káva plodina, která může sdílet půdu i s jinými rostlinami, čímž se navyšuje její úroda. Dále se domnívá, že provozovat malou farmu je ten nejlepší způsob, jak produkovat kvalitní výběrovou kávu, jelikož můžete vychytat veškeré detaily.

Detailní informace

Brasil fazenda Bananal

  • Země původu: Brazílie
  • Region: Franca, Alta Mogiana
  • Producent: rodina Paula Toleda Campos
  • Nadmořská výška: 980 m n.m.
  • Odrůda: žlutý bourbon
  • Zpracování: natural
  • Stupeň pražení: střední
  • Chuť: sladká po žlutém melounu a třtinovém cukru, mléčná čokoláda, skvěle vyrovnaná a plná
  • Tělo: plné, kulaté
  • Kyselost: nízká, sladká
  • Direct Trade

Nikaragua Carmela Lopéz

  • Země původu: Nikaragua
  • Region: El Porvenir, Aranjuez, Matagalpa
  • Producent: El Pino farm, Carmela Lopéz family
  • Nadmořská výška: 1400 m n.m.
  • Odrůdy: red caturra
  • Sběr: ruční
  • Zpracování: promyté
  • Stupeň pražení: středně tmavá
  • Chuťový profil: sladká čokoláda, mandle, třtinový cukr
  • Podchuť: sladká, cukr
  • Aroma: sladká čokoláda, mandle, lehce citrusy
  • Tělo: krémové
  • Direct Trade