Degustační set káv na espresso/moka konvičku
3x100 gramů kávy - Brasil Olhos d' Agua, Espresso směs Dejavu, BIO Uganda Rwenzori Mountains Bukonzo
Nevíte, kterou kávu si vybrat? Vyberte si všechny! Degustační kávový set obsahuje nejzajímavější kávy vyvýžené chuti, které se hodí na přípravu espressa či kávy v moka konvičce – Brasil Olhos d’ Agua, Espresso směs Dejavu a BIO Uganda Rwenzori Mountains Bukonzo. V degustačním balíčku kávy naleznete díky svému jedinečnému chuťovému a aromatickému profilu široké spektrum vjemů. Kávy dodáváme jak zrnkové, tak mleté na espresso a jiné přípravy.
Detailní informace o kávách
Brasil Olhos d’ Agua
- Země původu: Brazílie
- Region: Alta Mogiana
- Producenti: rodina Paula Toleda Campos
- Nadmořská výška: 1030 m n.m.
- Odrůda: žlutý catuai
- Zpracování: natural
- Stupeň pražení: střední
- Aroma: sladké kakao
- Chuť: kakao, lískový oříšek, rozinky
- Podchuť: rozinky
- Kyselost: nízká
- Tělo: plné, krémové
BIO Uganda Rwenzori Mountains Bukonzo
- Země původu: Uganda
- Region: Rwenzori Mountains
- *Producen*t: Bukonzo organic farmers cooperative union
- Nadmořská výška: 1200 – 2000 m.n.n.
- Odrůda: SL14, SL28
- Zpracování: promytá
- Stupeň pražení: střední
- Aroma: sladká čokoláda, ananas
- Chuť: komplexní a intenzivní chuť sladké čokolády a ananasového želé s jiskrou citronové kůry
- Podchuť: čokoláda
- Kyselost: sladká, nízká
- Tělo: plné, krémové
Espresso směs Dejavu se skládá z:
Brasil Olhos d’ Agua
- Země původu: Brazílie
- Region: Alta Mogiana
- Producenti: rodina Paula Toleda Campos
- Nadmořská výška: 1030 m n.m.
- Odrůda: žlutý catuai
- Zpracování: natural
- Stupeň pražení: střední
- Aroma: sladké kakao
- Chuť: kakao, lískový oříšek, rozinky
- Podchuť: rozinky
- Kyselost: nízká
- Tělo: plné, krémové
Nikaragua Women´s Project Aranjuez 2021
- Země původu: Nikaragua
- Region: Aranjuez
- Producent: Maria Delfina Gómez, Dora Torrez , Margarita Gomez, Francis Rivera
- Farmy: El Encanto (Maria Delfina), El Roble (Dora Torrez) , Las Hermanas (Margarita Gomez), Mira Lago (Francis Rivera)
- Nadmořská výška: 1 200 m n.m. – 1 300 m n.m.
- Druh: 100 % arabika
- Odrůda: caturra, žlutý a červený catuai, catimor
- Sběr: ruční
- Zpracování: promyté
- Stupeň pražení: střední
- Chuťový profil: sladké kakao, anýz, mandle
- Aroma: sladké kakao, med
- Tělo: krémové
- Kyselost: nízká
- Direct trade
- SCA skóre: 81 bodů