Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace

Vážení zákazníci,

nabízíme dopravu s PPL, Zásilkovnou či mamacoffee kurýrem zdarma u objednávek nad 1500 Kč vč. DPH. Osobní vyzvednutí v kavárnách mamacoffee je vždy zdarma.

...

Brasil Bananal Bourbon microlot

chuť sladkého manga a mléčné čokolády s kapkou rumu
97,- Kč 84,35 Kč)

Doporučená příprava

Potenciál této kávy se nejlépe rozvine při přípravě espressa a moka konvičky, vynikne tím její plné kulaté tělo.

Proč máme tuto kávu?

S farmářem Paulem Toledem spolupracujeme již delší dobu a velmi si vážíme jeho přístupu k zaměstnancům, kterým kromě základního zdravotního pojištění platí i nepovinné nadstavbové, a to dokonce i celým jejich rodinám. Navíc už několika dětem svých farmářů a farmářek proplatil studium a zajistil jim tak lepší uplatnění na pracovním trhu. Paulo se zajímá o možnosti zlepšování procesů zpracování kávy. Už třikrát jsme byli na pár týdnů na jeho farmě, mapovali zdejší postupy a společně vymýšleli, kde by se daly zlepšit. I díky tomu máme z Brazílie stabilně velmi kvalitní kávu s vyváženou chutí.

Tato káva je výsledkem experimentu, který vychází z v Brazílii tradiční metody “natural”, ale k sušení nedochází na betonové ploše, nýbrž na tzv. afrických postelích, což jsou vyvýšené plochy, v podstatě síta, kde kávovníkové třešně rovnoměrně prosychají (na rozdíl od betonové plochy, kde prosychá hlavně vrchní vrstva kávovníkových třešní). Sušením na “postelích” se prodlouží doba sušení a specificky se to projeví v lepších chuťových vlastnostech kávy (více těla, cukrů i ovoce – káva je tak plnější, ovocnější a sladší). Sušení na postelích také umožňuje sušení v menší vrstvě, častější přebírání a prohrnování třešní. Zároveň se jedná o mikrolot, takže kávové třešně byly sbírány ručně a selektivně – vždy jsou tedy sbírána pouze zralá zrna.

Detailní informace

  • Země původu: Brazílie
  • Region: Franca, Alta Mogiana
  • Producenti: rodina Paula Toleda Campos
  • Nadmořská výška: 980 m n.m.
  • Odrůda: žlutý bourbon
  • Zpracování: natural
  • Stupeň pražení: střední
  • Aroma: plné a skvěle vyrovnané se sladkými tóny manga, jahody a čokolády
  • Chuť: velmi sladká chuť manga, mléčné čokolády s kapkou rumu
  • Kyselost: sladká
  • Tělo: plné, kulaté