Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace

Vážení zákazníci,

nabízíme dopravu s PPL, Zásilkovnou či mamacoffee kurýrem zdarma u objednávek nad 1500 Kč vč. DPH. Osobní vyzvednutí v kavárnách mamacoffee je vždy zdarma.

...

Bio Uganda Rwenzori Mountains Bukonzo 2022

sladká čokoláda, angrešt, anýz
126,- Kč 109,57 Kč)

Káva potěší svou nízkou aciditou a bohatou sladkou chutí. Stejně jako naše předešlá káva z Ugandy pochází i tato z oblasti Rwenzori Mountains, kde jsou ideální podmínky pro pěstování kávovníků. Nová káva má plné, krémové tělo a jedinečný chuťový profil. Intenzivní chuť sladké čokolády dokonale doplňuje angrešt a anýz. Čokoláda s anýzem jsou dominantní i ve vůni. My jsme si kávu oblíbili na první napití a věříme, že stejné to bude i u vás.

Doporučená příprava

Kávu si díky krémovému a plnému tělu nejlépe vychutnáte připravenou v moka konvičce nebo jako espresso. Chybu ale neuděláte ani když ji použijete na alternativní způsoby přípravy.

Proč máme tuto kávu

V oblasti Rwenzori Mountains ležící na západě Ugandy je pro pěstování kávovníků ideální klima. Vrcholky pohoří jsou celoročně pokryté sněhem a ledem, ale najdeme tu také zóny s alpskými loukami, horskými lesy, vřesovišti, i tropický deštný prales, kde ve výšce nad 1200 m n. m. pěstují farmáři kávu. Většina území pohoří je dokonce vyhlášena národním parkem.

Ugandu a farmáře z úpatí pohoří Rwenzori jsme navštívili již dvakrát, při druhé návštěvě zde naši kolegové Jakub a Lukáš strávili necelé tři měsíce. Díky vysoké nadmořské výšce a úrodné půdě jsou zde ideální podmínky pro pěstování kávy. Farmáři své malé rodinné farmy sdružují do kooperativ, kde spolupracují, aby plně využili potenciálu pro pěstování, který Uganda nabízí. S kooperativou Bukonzo jsme strávili několik dní a prošli s nimi jejich postupy, nyní můžete ochutnat výsledek. Čeká vás příjemná bohatá sladkost po čokoládě, angreštu a anýzu.

Detailní informace

  • Země původu: Uganda
  • Region: Rwenzori Mountains
  • Producent: Bukonzo organic farmers cooperative union, micro washing station Kyalhumba
  • Nadmořská výška: 1200 – 2000 m n.n.
  • Odrůda: SL14, SL28
  • Sběr: ruční
  • Zpracování: promyté
  • Stupeň pražení: střední
  • Chuť: komplexní a intenzivní chuť sladké čokolády, angreštu a anýzu
  • Kyselost: sladká, nízká
  • Tělo: plné, krémové
  • Certifikace: CZ-BIO-002, Fairtrade
organic bio