Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace
Vážení zákazníci,
nabízíme dopravu s PPL, Zásilkovnou či mamacoffee kurýrem zdarma u objednávek nad 1500 Kč vč. DPH.
Osobní vyzvednutí v kavárnách mamacoffee je vždy zdarma.
Sencha má příjemně vyrovnanou, lehce květově nasládlou a výrazně trávově svěží chuť. Čaj se vyznačuje vůní mořských řas a slaného větru. Ve světle zeleném nálevu rozeznáte charakteristický jiskrný lesk.
Sencha, kvalitní zelený čaj, patří mezi nejoblíbenější japonské čaje. V samotném Japonsku tvoří až 80 % veškeré čajové nabídky. Sencha znamená pražený čaj, což odkazuje na způsob jeho pěstování na přímém slunci. Oxidace je po sklizni zastavena napařováním, které trvá 20 – 30 sekund. Lehce lámaný list je pak svinut do tenkých, tmavě zelených jehliček.
Při přípravě zeleného čaje Sencha je velmi důležitá teplota vody, při prvním zálevu by měla mít kolem 80 °C. Při zalévání čaje vodou o vyšší teplotě (nebo přelouhování) může mít trpkou chuť. Kávouvou lžičku čaje (cca 3 g) zalejeme 250 ml vody a louhujeme asi 1,5 minuty. Další nálevy mají sladší a jemnější chuť.