Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace
Vážení zákazníci,
nabízíme dopravu s PPL, Zásilkovnou či mamacoffee kurýrem zdarma u objednávek nad 1500 Kč vč. DPH.
Osobní vyzvednutí v kavárnách mamacoffee je vždy zdarma.
Jedna z tradičních tříd jasmínového čaje známá též jako Ptačí či Vlaštovčí jazýčky. Čajový nálev má vyváženou trávově bylinnou, jemnou chuť tisu a sladkou vůni jasmínu.
Dobrý jasmínový čaj vzniká provoněním kvalitního zeleného čaje pomocí jasmínových kvítků. Tato aromatizace však probíhá pouze v noci, protože jen tehdy jsou sladce vonící jasmínové květy otevřené. Každý večer se na volné sušící se lístky čaje rozloží mladé květy jasmínu a ponechají se tak přes celou noc. Ráno se květy posbírají. Celý proces se pak opakuje až jedenáct nocí po sobě. Čajové lístky tak vstřebávají vůni jasmínu, který je pak dobře cítit i v čajovém nálevu. Jasmínové květy se z čaje pečlivě vybírají, v čaji nezůstávají.
Při přípravě zeleného jasmínového čaje je velmi důležitá teplota vody. Kávovou lžičku čaje (cca 3 g) zalejeme 250 ml vody o teplotě 80 °C a necháme louhovat 1,5 minuty. Z čaje je možné získat i více nálevů.