Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace
Vážení zákazníci,
nabízíme dopravu s PPL, Zásilkovnou a mamacoffee kurýrem zdarma u objednávek nad 1500 Kč vč. DPH. Osobní vyzvednutí v kavárnách mamacoffee, které aktuálně fungují jako výdejní okénka, je vždy zdarma.
Doručení mamacoffee kurýrem je možné na území hl. města Prahy pro objednávky nad 500 Kč. Objednávky přijaté do 15:00 budou doručeny následující pracovní den dopoledne.
Džezva je jedna z nejstarších, ale v našich domácnostech také nejméně rozšířených příprav kávy. Káva z džezvy je nejvíce rozšířená v arabských zemích, kde se setkáme s názvem cezve či ibrik. Najdeme ji ale také například v Řecku, Rusku a Indii. Tradičně je džezva měděná, uvnitř pocínovaná a zahřívá se v horkém písku. Výsledkem přípravy v džezvě je silná káva. Často se pro dosáhnutí tradiční chuti používá káva s kardamomem a třtinový cukr.
Většina káv, které nabízíme, je vhodná na více způsobů příprav. Z našeho pohledu není žádný způsob ten jediný správný, nebo zcela špatný. Obecně jsou ale některé přípravy vhodnější, tj. takové, při kterých se naplno může rozvinout chuťový potenciál dané kávy. Pro přípravu v džezvě se hodí například tyto kávy:
Chcete se zdokonalit v domácí přípravě kávy? Využijte náš profesionální kurz alternativní přípravy kávy.